Bademli fasulye
Gülenay Börekçi, yazısında Bademli Fasulye tarifi verdi.
Gülenay Börekçi, yazısında Bademli Fasulye tarifi verdi.
Malzemeler (4 kişilik)
400 gr kıyılmış veya bütün yeşil fasulye
60 gr tereyağı
3 yemek kaşığı kadar kıyılmış ve kuru bir tavada hafifçe kavrulmuş badem
1 limonun suyu
Hazırlanışı:
Et ve balığın yanına garnitür olarak çok yakışacak bu tarif için küçük bir tavaya sıcak su koyun ve fasulyeleri 2 dakika haşlayın. Ardından hepsini buzlu budan geçirin ki renklerini kaybetmesin, yumuşamasınlar. Tereyağını vok tavada eritip kahverengileşene kadar kavurun, içine fasulyeleri katarak hafifçe ılıtın. Son olarak üzerine limon suyunu gezdirin, bademleri serpin.
aa709c0cb4c94e7cb08593728d2f73c0
Gülenay Börekçi, yazısında Bademli Fasulye tarifi verdi.
Malzemeler (4 kişilik)
400 gr kıyılmış veya bütün yeşil fasulye
60 gr tereyağı
3 yemek kaşığı kadar kıyılmış ve kuru bir tavada hafifçe kavrulmuş badem
1 limonun suyu
Hazırlanışı:
Et ve balığın yanına garnitür olarak çok yakışacak bu tarif için küçük bir tavaya sıcak su koyun ve fasulyeleri 2 dakika haşlayın. Ardından hepsini buzlu budan geçirin ki renklerini kaybetmesin, yumuşamasınlar. Tereyağını vok tavada eritip kahverengileşene kadar kavurun, içine fasulyeleri katarak hafifçe ılıtın. Son olarak üzerine limon suyunu gezdirin, bademleri serpin.
aa709c0cb4c94e7cb08593728d2f73c0
Yorumlar
Yorum Gönder