Ahmet dede’nin simidi…
Kolay, lezzetli Ahmet dede simidi.
Kolay, lezzetli Ahmet dede simidi.
Malzemeler
50 gr tereyağı
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
Yarım paket (21 gr) yaş ya da bir paket (10 gr) kuru maya
Yarım kilo un
Susam
Tuz
2 kahve kaşığı toz şeker
1 yumurta beyazı veya pekmezle karıştırılmış su
Hazırlanışı:
Tereyağını bir kapta eritin. İçine bir bardak süt koyup ılıtın. Diğer tarafta yaş mayayı bir çay bardağı ılık suyun içinde eritin. Şekeri ilave edip 10 dakika kadar beklettikten sonra, içine bütün malzemeleri koyup karıştırın. Yumuşak bir hamur elde edin. Hamur kabardıktan sonra mandalina büyüklüğünde parçalar kesin. Tezgâhın üzerini biraz unlayın. 30-35 cm uzattığınız hamura yuvarlak simit formu verin. Simitleri yumurta beyazına veya sulandırılmış pekmeze batırın. Susamla kaplayın. Fırın kâğıdı kaplı tepsiye dizin. Yarım saat bu şekilde mayalandırın. 200 derecede ısıtılmış fırında pişirin.
ffd7e683295b4e99b578deefa0913cb3
Kolay, lezzetli Ahmet dede simidi.
Malzemeler
50 gr tereyağı
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
Yarım paket (21 gr) yaş ya da bir paket (10 gr) kuru maya
Yarım kilo un
Susam
Tuz
2 kahve kaşığı toz şeker
1 yumurta beyazı veya pekmezle karıştırılmış su
Hazırlanışı:
Tereyağını bir kapta eritin. İçine bir bardak süt koyup ılıtın. Diğer tarafta yaş mayayı bir çay bardağı ılık suyun içinde eritin. Şekeri ilave edip 10 dakika kadar beklettikten sonra, içine bütün malzemeleri koyup karıştırın. Yumuşak bir hamur elde edin. Hamur kabardıktan sonra mandalina büyüklüğünde parçalar kesin. Tezgâhın üzerini biraz unlayın. 30-35 cm uzattığınız hamura yuvarlak simit formu verin. Simitleri yumurta beyazına veya sulandırılmış pekmeze batırın. Susamla kaplayın. Fırın kâğıdı kaplı tepsiye dizin. Yarım saat bu şekilde mayalandırın. 200 derecede ısıtılmış fırında pişirin.
ffd7e683295b4e99b578deefa0913cb3
Yorumlar
Yorum Gönder