Hindi etli "yazlık" bolonez sos

İpek Bozkurt'tan nefis hindi etli "yazlık" bolonez sos tarifi.



İpek Bozkurt'tan nefis hindi etli "yazlık" bolonez sos tarifi.
Malzemeler:
500 g hindi kıyması
2 adet orta boy havuç
2 sap kereviz
1 diş sarmısak
1 adet büyük sarı soğan
2 adet portakal
2 bardak sıcak su
1 tatlı kaşığı tavuk bulyon
2 çay kaşığı rendelenmis zencefil
1 tutam mercan kösk
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz
Karabiber
 

 
Yapılışı:
Kereviz sapının kılçıkları ayıklanır, yıkanır ve diğer sebzelerle birlikte yemeklik kıyılır.
Yüksek kenarlı bir tencerede kısık ateşte tereyağı ve sıvıyağ ısıtılır, içinde çok küçük olarak doğranmış sebzeler çevirilir.
Bu sırada 2 bardak sıcak suyun içinde tavuk bulyon eritilir.
Hafif pismis sebzelere hindi kıyma eklenir ve bu sefer ateşin altı açılarak sürekli karıştırarak et suyunu çekene kadar kavrulur.
Hemen 2 adet portakalın suyu ile zencefil rendesi konur ve yavaş yavaş sıcak bulyon eklenir. Tuz, biber ve mercan köşk yaprakları da eklendikten sonra ocağın altı en kısık hale getirilir ve suyunun 3/4 ünü çekene kadar sos pişirilir.
Arada kontrol etmeyi ve karıştırmayı unutmayınız.
Haşlanmış makarna ile karıştırılarak servis edilir.



cfae85ee2088468b9a626340dd7fa756

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kukumav kuşu hangi kuş türüdür ve özellikleri nelerdir?

Bıyıklı ünlüler...

Alacalı Karga